Совршено искористен простор во мал стан

Совршено искористен простор во мал стан со помош на скали.

Старите станови, кои се наоѓаат на горните спратови, често нудат можност да се искористи висината на таванот и со тоа добиваат нова соба со помош на скали. Погледнете како овој еднособен стан, доби две соби со правилно решение.

стан

Станот од 38 квадратни метри е претворен во трособен стан. Со изградбата на скали, кое беше овозможено со нестандардна висина на таванот, беа добиени две соби за децата и за сопствениците. Собата за децата е изворедно мала по големина – четири квадратни метри и е отворена за остатокот од станот, но децата сепак имаат мирен агол и неопходна интимност.

стан

Долниот кат е резервиран за бања и ходник, кој исто така е простор за складирање и гардероба благодарение на вградените гардероби.

Покрај ходникот и бањата, има дневен простор за живеење – кујна во премин, трпезарија и мала работна површина за децата – за учење и пишување. Во оваа зона има и мини дом на сопствениците, сместен помеѓу кујната и скалите. Над спалната соба и кујната се скалите изградени со полици за книги.

стан

Просторот е максимално искористен, а мебелот е дизајниран според станот.

стан

стан

стан

стан

стан

стан

стан

стан

стан

Сподели го ова преку:
  • 18
  •  
  •  
  •  
грешка: Содржината е заклучена!