Направете сами, преубав теписон

Ако веќе станувате на лева нога, барем да биде на удобно.

За овој направи сам проект, ви се потребни, малку време и вешти раце, а можете да побарате и помош од домашните. Резултатот ќе биде удобен теписон, шарматен за вашата спална соба.

теписон

Прво, ви требаат неколку видови на волна. Можете самостојно да одлучувате за дебелината на волната и ве советуваме волната да е со различни дебелини и бои кои одговараат на вашиот ентериер. Количината на волна што ви треба зависи од големината и дебелината на теписонот што сакате да го направите. Сепак, можете да почнете со пет парчиња волна за да видите дали ќе ви биде доволно.

Потребно ви е:

волна

и подлога со дупчиња на која ќе ги ставите овие интересни топчиња од волна

Топчињата од волна можете да ги направите со раце.  Мотете ја волната околу прстите и цврсто држете во средина. Во видеото подоле ќе го погледнете целиот процес:

Отако ќе направите, доволен број на волнени топчиња, прицврстете ги на вашата подлога со дупки и имате нов удобен теписон.

теписон

Сподели го ова преку:
  • 2
  •  
  •  
  •  
error: Содржината е заклучена!