Фантастичната куќа Wikkelhouse!

Прилагодливата куќа на Wikkelhouse, може да биде изградена само за еден ден.

куќа

Материјалот со кој е направена е картон. Fiction Factory е фирмата од Амстердам која ги изработува, порано оваа фирма правела сценографија но го прошири својот опсег на проектирање во изградба на мали домови. Секоја куќа е поделена на помали сегменти со широчина од 4,6 метри и должина од 1,2 метри кои лесно можат да се спојат и оделат.

куќа

куќа

куќа

Модуларниот концепт овозможува високо ниво на флексибилност и со додавање на сегменти, корисникот може да дозволи дополнителна елаборација на куќата. Основната структура на трите сегменти, но без транспорт и инсталација, ќе ве чини 30.000 евра. Fiction Factory во моментов се развива и работи во Холандија, Белгија, Франција, Германија, Обединетото Кралство и Данска.

куќа

куќа

куќа

Откако елементите ќе стигнат до избраната локација, тимот може да ја постави целата структура за еден ден. Секој дел од куќата тежи само 500 килограми што и овозможува на структурата да седи директно на земја без посебни темели. Откако картонските слоеви ќе се омотат околу куќата и се постават сите сегменти тимот на Fiction Factory, ги носи каде што вие сакате да бидат сместени.

куќа

куќа

Сподели го ова преку:
  • 8
  •  
  •  
  •  
error: Содржината е заклучена!
Inline
Readme.mk
Inline
Readme.mk