Можете ли да живеете во бетонска цевка

Можете ли да живеете во огромна бетонска цевка?

цевка бетон

Архитект од Хонг Конг, има дизајнирано микро стан за еден максимум двајца станари, во бетонска цевка. Цените на становите во Хонг Конг, постојано растат и се огромни, па тоа го инспирирало овој архитект, да направи нешто помало а евтино, бидејќи многу лица се принудени да живеат во помали станови. Поради ваквата ситуација, очигледно има потреба од навистина иновативни решенија. Така, архитект Џејмс Лоу изгради пренослив дом од бетонски цевки за водовод.

цевка бетон

Подобро живот во цевката отколку да се биде бездомник, гласи неговиот слоган.

Оваа мала куќа е експериментална микро станбена единица со ниска цена изградена од цевки за водовод со димензии 2,5 метри дијаметар и површина малку поголема од 9 квадратни метри.

цевка бетон

Оваа куќа може да биде стан за еден до двајца станари и може да биде опремена со кујна и бања. Овие цевки, лесно може да се преместуваат.

OPod Tube Housing designed by James Law Cybertecture architects is made out of left over large diameter concrete water pipes commonly used in city water infrastructure and convert them into mobile pod housing that can be stacked to form fast and cheap and innovative housing. This non profit project is designed to help alleviate the affordable housing crisis for young people in Hong Kong and other parts of the world. #OPod #JamesLawCybertecture

Posted by OPod Tube Housing by James Law Cybertecture on Donnerstag, 7. Dezember 2017

Сподели го ова преку:
  • 11
  •  
  •  
  •  
error: Содржината е заклучена!
Inline
Readme.mk
Inline
Readme.mk