Модерна архитектура на куќа во Торонто

Оваа преубава ќука е сместена во северниот дел на Торонто, замислата на архитектот била да се искористи природата за луѓе со авантуристички дух, а истовремено да биде дом и за многубројно семејство.


Модерна резиденција во северно Торонто

Во најголем дел од куќата среќаваме стакло за да се добие поголема дневна светлина, собите се едноставни и тоа е она што најмногу ги примамува купувачите.

Внатрешноста е внимателно дизајнирана, да создаде софистициран неформален простор. Архитектурата и пејзажот пред куќата се синхронизирани, сè со цел да овозможат изобилство природна светлина, а притоа да не се изгуби приватноста.

Сподели го ова преку:
  •  
  •  
  •  
  • 1

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Содржината е заклучена!
Inline
Readme.mk
Inline
Readme.mk