Куќа од празни флаши

Едвард Т. Арсеналт од Канада, поседува фантастична куќа, поразлична од сите други на светот, куќа која привлече огромно внимание на социјалните мрежи. Неговата куќа е направена од нешто што повеќето луѓе на светот по употреба го фрлаат во ѓубре – празни флаши.

Шишињата се од различна боја и големина со што на куќата и даваат навистина специфичен и необичен изглед. За изградба на оваа куќа, во период од шест месеци, биле потребни нешто повеќе од 12.000 празни флаши. За нивно складирање во композитна структура биле потребни 85 вреќи цемент. Во склоп на оваа куќичка Едвард успеал да одвои материјал и простор за изградба и на една скромна црквичка.

Сподели го ова преку:
  • 1
  •  
  •  

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Содржината е заклучена!