Гаража претворена во модерен дневен простор

Австралиската фирма „Sam Crawford Architects“ го трансформирала она што некогаш било комерцијална гаража, која се наоѓала помеѓу куќа и тераса, во тесен и долг модерен дом, кој поседува многу светлина.

Гаража - Дневна соба

Домот располага со материјална палета од црн челик, рециклирана тула, бетон и дрво. Изобилство на природна светлина во внатрешниот дел ја исполнува дневната соба, трпезаријата и кујната.

Гаража - Дневна соба

Во дневната соба се наоѓа и кујната со големо „острово“, претворено ви мини бар со високи портокалови столици од железо и пластика, додека кујната има бетонска работна површина, дрвени елементи и црни апарати за домаќинство. А малите дупки се искористени за да се создаде уметнички модел на горните кујнски елементи од светло дрво.

Гаража - Дневна соба

Гаража - Дневна соба

Гаража - Дневна соба

Гаража - Дневна соба

Сподели го ова преку:
  •  
  •  
  •  
  •  
грешка: Содржината е заклучена!