Француски дворец со повеќевековен шарм

Францускиот дворец кој датира од 16-от век, изграден од француски кардинал во 1504-та година во областа „Vigny“, на 50 километри од Париз, е проценет во вредност од 6 милиони евра.

Не само неговата неоготска архитектура, туку и каналот околу дворецот, шесте куполи и целиот шарм на 16-от век, го зашеметуваат секој посетител.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Следи нè на Фејсбук close[x]
Или почекај 180 секунди